Gå til forsiden   Forsiden

Mærkesager

Pressen udnævnelse til Regionsvlaget (Marts 2005)

Fra Århus Stiftstidende
På nettet 24-3 i Avisen 26-3 Luk vindue


Mere ledelse og mindre politik
Den 39-årige direktør i den familieejede virksomhed Pressalit Group A/S, Dan Boyter, Risskov, er opsat på at gå ind i politik med fynd og klem.
Af Ivar Rønsholdt
livetibyen@stiften.dk
Venstre i Århus 1. kreds (Øst) har netop opstillet Dan Boyter som spidskandidat til det nye regionsråd for Region Midtjylland.
Selv lægger Dan Boyter ikke skjul på, at han både håber og satser på, at han kan få opbakning til sit spidskandidatur fra de øvrige kredse i Århus.
Dermed har Venstre i Århus Amt nu fire kandidater til posten som nr. 1 på partiets liste til regionsrådet. De tre øvrige er borgmester Aleksander Aagaard, Skanderborg, medlem af Århus Amtsråd Chr. Møller Nielsen samt Bent Dalsgaard Pedersen fra Silkeborg.
Hvem der ender med at blive Venstres topkandidat fra Århus Amt afgøres på et opstillingsmøde i Hammel den 4. april. Til juni skal den udkårne så dyste med partiets kandidater fra de andre områder i den nye region.Ny i VenstreDan Boyter meldte sig ind i Venstre her ved årsskiftet.
- Men det har nu altid været Venstre, der har passet til mig, og når jeg nu sætter et politisk stempel på mit virke, så er det med den hensigt at gå ind i arbejdet fuldt og helt, siger Dan Boyter.
Han ser den nye struktur med en midtjysk region på 1,2 millioner indbyggere som en stor og spændende udfordring.
- Jeg ved godt, at jeg er oppe imod kandidater, der har langt større erfaring i kommunal- og amtslig politik, end jeg har. Men jeg ser det faktisk som en fordel, at jeg som repræsentant for den yngre del af Venstre kan se på tingene med helt nye briller. Der ligger en stor udfordring i at få den nye region med sine 32.000 ansatte til at fungere godt. Det kommer til at handle om ledelse, struktur og fornyelse. På det område kan jeg bidrage med min erfaring som erhvervsmand.Tænker globalt- Min holdning er, fortsætter Dan Boyter, at man bør nedtone det politiske og styrke det ledelsesmæssige, når vi skal have den nye region til at fungere.
- Vi skal tænke stort og se på de langsigtede løsninger. Jeg er vokset op i en global virkelighed, så det er en selvfølge for mig at tænke globalt. Region Midtjylland er et kraftcenter, der kan gøre sig gældende både på landsplan - og så sandelig også uden for landets grænser, siger Dan Boyter.
- Hvis du går hele vejen og eventuelt ender med at blive regionsformand - hvordan kan det så forenes med et krævende job som direktør og medejer af en stor virksomhed?
- Inden jeg sagde ja til at stille op, har jeg naturligvis rådført mig med mit bagland, både min familie og virksomhedens professionelle bestyrelse. Her har jeg sikret mig fuld opbakning, siger Dan Boyter.
Lagt på nettet den 24. marts 2005 kl. 11:30


[tilbage]

Bent Dalsgaard Pedersen  - Frichsvej 4 - 8600 Silkeborg  - Tlf. 40 88 04 81  - e-mail : post@bentdalsgaard.dk