Gå til forsiden   Forsiden

Mærkesager

Erhvervspolitisk Fremsyn ( 14 November 2005)

Erhvervs Politisk Fremsyn.
Ny silkeborg kommune.


Bent Dalsgaard Pedersen
Amtsrådsmedlem (V)
Nr. 6 til Silkeborg Byråd
Nr. 19 til Region Midtjylland.


Politikere der har haft mulighed for indflydelse og fremsyn i Silkeborg, har alle været omkring den Erhvervs Politiske håndvask, og frasagt sig ansvaret for den manglende synlighed og udvikling.
Alle har taget udgangspunkt i konstitueringen ved sidste valg og det interne betændte klima. Men det er enhver Politiker der er valgt, muligt ( en pligt) at være Politikskabende. Så se på hvem der har været det, når der skal vælges den 15. nov.
Vision for Erhvervspolitikken i Ny Silkeborg Kommune.
Som erhvervsmand og Politiker er min vision, at skal der skabes udvikling, og for det kan ske, er det en grundlæggende forudsætning, at der afsættes pejlemærker fra såvel det private erhvervsliv, samt fra uddannelsesinstitutioner, og andre medspillere.
Derfor hjælper det ikke, som det er tilfældet i Silkeborg, at vi fortsætter med at spille på mange heste uden at vi Politisk tøjler dem.
Lad mig nævne 6 erhvervs aktører i vort område.
Erhvervs og udviklingscenter Silkeborg, der specialist i opgaverne omkring iværksættere i samspil med Start og Vækst i Århus, som udmønter landspolitiske tiltag.
Erhvervsrådet Silkeborg, Them Gjern.
Erhvervenes hus i Virklund S.I.H, et fælleprojekt fra EUC og Erhvervsrådet
Kurby Silkeborg
Kjellerup Erhvervsråd.
Vækst Forum Silkeborg
Ingen af disse aktører kan stå alene, så der bliver en stor opgave for de nyvalgte Politikere med at samle trådene og sikre optimal udnyttelse at de offentlige penge vi bruger på dette område.
Og få forankret Politikken i samspil med det lokale erhvervsliv, udvise styrke og sammenhold, til at kræve motorvejsbeslutningen gennemført og sikre en god beskæftigelse i en hel (alle fire kommuner) og ny Silkeborg kommune. Dette vil jeg
Bent Dalsgaard Pedersen nr.6 liste V Silkeborg Byråd, arbejde for, så der kan komme nyt blod i Politikken.[tilbage]

Bent Dalsgaard Pedersen  - Frichsvej 4 - 8600 Silkeborg  - Tlf. 40 88 04 81  - e-mail : post@bentdalsgaard.dk