Gå til forsiden   Forsiden

Mærkesager

Sundhedspolitik (Marts 2005)

Værdig behandling af Ældre i den sidste levetid

Mit kandidatur til Århus Amtsråd skal bla. bruges til at arbejde for, at der i den vestlige del af Århus amt etableres et stærkt hold, der er i stand til at hjælpe vore medmennesker i den sidste tid, før døden indtræffer.

Dette kan gøres ved, at der i tilknytning til Silkeborg Centralsygehus knyttes en gruppe af kyndige Læger og sygeplejersker, til at hjælpe folk i den sidste tid evt. i eget hjem.

Jeg kunne her godt tænke mig, at der blev inddraget alm. praktiserende læger i større omfang, som kunne rykke ud for at afhjælpe med smertelindring evt. påkoblet psykologhjælp. Aftalegrundlaget med praktiserende læger, er til stede for denne udbygning.

Det kunne også være et godt aktiv, at vi i den vestlige del af Århus amt fik nogle amtsmidler til at etablere et hospice i vore naturskønne omgivelser og i tilknytning til et nærliggende sygehus.

Det skal derfor vær en sag for mig i det kommende – amtsråds arbejde for dette synspunkt.

Jeg er i øvrigt af den opfattelse, at der med sidste tiltag på nedsættelse at ventetiden, samt ekstra indsat på kræftområdet er disponible midler, således at denne tanke hurtigt kunne føres ud i livet - det vil Venstre i Århus amt være medvirken til.

Jeg vil ikke for nuværende forholde mig til placering, men alene se på de forslag, der kommer for kommunerne i den vestlige del af Amtet, der skal ikke herske tvivl om, at en oplevelse af naturen spiller en væsentlig rolle for min anbefaling.

[tilbage]

Bent Dalsgaard Pedersen  - Frichsvej 4 - 8600 Silkeborg  - Tlf. 40 88 04 81  - e-mail : post@bentdalsgaard.dk